Inred med chakras färger

03:43:00 Unknown 1 Comments

Chakras färger och dess betydelse

Chakra färger reflekterar olika frekvenser av ljus och energi som förknippas med varje energicentrum. Genom att inreda ditt meditationsrum eller hörna kan du inspireras av chakras färger.

Röd chakra färg: Rött är färgen på rotchakrat, som är beläget på basen av ryggraden och är det chakra som vibrerar med lägst frekvens, dvs det långsammaste av våra sju chakran. Röd chakra färg symboliserar säkerhet, överlevnad, den fysiska kroppen med koppling till jorden.
Varm eller kall kan du använda kudden innanför byxlinningen som en punktvärmare för mage eller ryggslut eller som lugnande tryck över ögonlocken utan att värmas eller kylas.

Orange är färgen på sakralchakrat, placerat ca tre fingerbredder under naveln och har betydande för känslor, kreativitet, sexualitet, flöde med koppling till vatten.
En lite större cylinderkudde/yogabolster 60 lång och 20 cm i diameter. använd som meditationskudde, nack eller knästöd. Musklerna i bäcken och ryggslut slappnar lättare av när knäna är lätt böjda med en cylinderkudde som stöd, använd när du ligger i sängen eller i på golvet.
Beläget ovanför naveln finner vi den Solarplexus Chakra chakra som representeras av den gula färgen och symboliserar mentala aktiviteter, intellekt och personlig makt.

Grön är färgen på hjärtchakrat och är ansluten med kärlek, integration och medkänsla.
Mjuk meditationsmatta (zabuton)

Färgen på hals chakra är blå och symboliserar självuttryck, uttryck av sanning, kreativa uttryck och kommunikation.
En bönformad meditationskudde lämplig för lotus- och halvlotusställning. Kuddens urskålning ger plats för hälen, den ger stöd även för övre delen av låren.

Mitt emellan ögonbrynen, finner vi det tredje ögat, som har färgen lila (eller djup indigo blå) och väcker intuition och inre visdom.


Vitt är färgen på kronchakrat, beläget på hjässan och symboliserar det universella samband med andlighet, medvetenhet.


Färgerna är inte nödvändigtvis en bestämd, inställd mening, utan snarare återspeglar aktiviteten hos energicentra och deras frekvens eller vibrationer.


Ta en titt i din omgivning och börja associera de färger du ser med betydelsen från chakras färger. Genom att inreda medvetet kan du ge din meditation en djupare mening och insikt i din upplevelse.

You Might Also Like

1 kommentar:

  1. 0Jag heter Åsa Afonso, jag kommer från Göteborg, men jag flyttar till Skottland med min man, jag vill dela med mig av de här goda nyheterna om mitt liv med alla och med dem som behöver hjälp i tårtäktenskap / förhållande. Jag led i sex år, min man lämnade mig och fortsatte att ha en annan kvinna bara för att hans familj inte älskade mig, och eftersom jag inte kunde ge honom en baby, grät jag i sju år eftersom min man skilde mig. Jag letade efter stavningen som molnet hjälpte mig på nätet. Jag träffade så många trollkarlar. De samlade alla pengar utan att hjälpa mig, men den 3 juni 2019 såg jag ett online bidrag av en bra trollkarl med namnet Drigbinovia. Jag bestämde mig för att komma i kontakt med honom när jag kom i kontakt med honom, han berättade för mig att mitt problem hade lösts för att jag hade kontaktat honom, jag berättade för honom hela mitt problem och han lovade att hjälpa mig att återvända till min man tillbaka. Drigbinovia instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra så jag följer alla instruktioner och gör vad han bad mig göra efter tre dagar han berättade för mig att min man kommer att ringa mig innan jag sover den dagen och ber om ursäkt. Så snart han berättade allt för mig, ringde min man mig och bad mig att ta tillbaka honom efter sex års skilsmässa. idag delar jag det här meddelandet eftersom jag vill att världen ska veta och det är ett bra jobb, och jag är också väldigt glad över att vara gravid och för er som behöver hjälp, problem med jobb eller kampanj kontakta Drigbinovia idag och lösa ditt problem här är e-post: doctorigbinovia93@gmail.com eller whatsapp honom på jag +2348144480768 Jag lovar dig att ditt problem kommer att lösas

    SvaraRadera